Blog

Congresul mondial al Alianțelor Franceze - Paris, 20 - 22 iulie 2023

Congresul mondial al Alianțelor Franceze a avut loc la Paris, în perioada 20 - 22 iulie 2023, la Maison Unesco, Alianța Franceză din Paris și Palatul Élysée.

Începând cu deschiderea oficială ce i-a reunit pe toți participanții și continuând cu atelierele tematice extrem de interesante, cu tematici actuale, Congresul Mondial al Alianțelor a fost ocazia perfectă pentru a privi – așa cum propun organizatorii – fără nostalgie și cu mândrie, spre o epopee formidabilă, pentru a ne putea imagina, cu atât mai bine, viitorul de care suntem cu toții responsabili.

Bogăția și diversitatea Alianțelor a fost reflectată în tematicile atelierelor, dintre care amintim doar câteva: Marca ”Alianța Franceză”, Guvernare și viață asociativă, Modele economice, Ne aliem pentru a merge mai departe, Patrimoniul cultural imaterial.

Momente și discuții interesante, emoționante, au readus în prim-plan valorile pe care Alianțele vor continua să le transmită: umanitate, diversitate, aspirația către universalitate.

Președinții Alianțelor Franceze de pe cele cinci continente, prezenți la Congres, au fost invitații Președintelui Republicii Franceze, Domnul Emmanuel MACRON, la recepția organizată cu ocazia Congresului la Palatul Élysée.

Alianța Franceză Brașov a fost reprezentată de:

Dl. Ion CIOLACU - Președinte
Dna. Georgiana BURBEA - Vicepreședinte
Dna. Daniela MOAȘA - Director

 

afbv