Blog

Trei evenimente extrem de importante au avut loc la Brașov în prima decadă a lunii mai!

În perioada 5-9 mai 2022, reuniunea reprezentanților UCOR (Uniunea Consulilor Onorifici din România). Pe agenda delegației s-au aflat întâlniri cu autoritățile și instituțiile locale din Brașov: Consiliul Județean Brasov, Instituția Prefectului Brașov, Primăria Municipiului Brașov. Programul delegației conduse de președintele UCOR, dl. Andreas Huber, a inclus vizita la Camera de Comerț și Industrie Brașov, întâlnirea cu reprezentanții mediului de afaceri din zonă dar și vizitarea companiei franceze Hutchinson.

Duminică, 8 mai 2022, un Concert extraordinar, de Ziua Europei (muzică de orgă și cor într-o coproducție franco-română) a avut loc la Biserica Neagră.

Soliști: soprana Melinda Samson (Sibiu) și baritonul Dmytro Rusyniak (Odessa)

Orgă – Steffen Schlandt

Două coruri și-au unit vocile – Corul Bach al Bisericii Negre și Ansamblul Crescendo din Paris – pentru un concert caritabil (încasările fiind donate Centrului Comunitar de primire refugiați, care este administrat de municipalitatea brașoveană împreună cu o serie de organizații cu experiență în activitățile cu migranții).

De Ziua Europei, în 9 mai 2022 – Conferința ”Smart Airport Cities” (aflată la a doua ediție) a adus în discuție teme esențiale în cadrul unui eveniment cu un public numeros și reprezentativ: autorități locale, oficialităţi de prim rang din România şi din străinătate: ambasadori şi ataşaţi comerciali acreditaţi în România, consuli onorifici, preşedinţi de camere de comerţ şi industrie, directori de aeroporturi, reprezentanţi ai industriei aeronautice şi ai companiilor aeriene, experţi în aviație și  dezvoltare din toată Europa.

Implicarea directă a dlui. Ion Ciolacu, Consul onorific al Franței la Brașov și Președinte al Alianței Franceze a contribuit la reușita acestor evenimente.

Am fost bucuroși și onorați să-i primim la sediul Agenției consulare a Franței la Brașov și al Alianței Franceze atât pe membrii UCOR cât și pe membrii celor două coruri care au încântat și emoționat publicul numeros participant la concertul din 8 mai.