Examene TCF și TEF

Tcf CMJN

TCF (Test de Cunoaştere a Limbii Franceze) este un test lingvistic de franceză generală destinat persoanelor provenind din ţări unde franceza nu este limbă oficială, care, în scopuri profesionale, de formare sau personale, doresc o validare a nivelului de cunoştinţe de limba franceză într-un mod simplu, fiabil şi rapid.Toţi candidaţii primesc un atestat care îi situează, pentru fiecare probă, pe unul dintre cele 6 niveluri (de la A1 la C2) ale Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine, definit de Consiliul Europei. Aşadar, TCF este un examen la care toţi cei care susţin probele sunt admişi, neexistând, în urma susţinerii, candidaţi respinşi.

Testele se susţin online, la Alianţa Franceză din Braşov.

Fișă de înscriere TCF 2022

Pregătire pentru TCF:  http://www.ciep.fr/tcf-tout-public/comment-sy-preparer

TEF

Conceput şi dezvoltat de Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, Testul de Evaluare a Limbii Franceze vă permite testarea competenţelor de înţelegere şi exprimare în franceză generală.
Instrument internaţional de referinţă, TEF poate fi folosit în cadrul unui proiect de studii superioare sau al unui proiect de emigrare într-o ţară francofonă:

Studii superioare în Franţa (TEF cu sau fără probe facultative)
Proiect de emigrare în Canada (TEF)
Proiect de emigrare în Québec (TEFàQuébec)
Cerere de naturalizare în Franţa (TEF-probe orale)*

Testele se susţin online, la Alianţa Franceză din Braşov.

Fișă de înscriere TEF 2022

 Pregătire pentru TEF:

https://www.lefrancaisdesaffaires.fr/tests-diplomes/outils-preparation-tef/

Numărul de centru al Alianței Franceze din Brașov pentru validarea dosarului on line pentru emigrarea în Quebec este 399!

Vă invităm să citiți cu atenție  Condițiile de înscriere și de susținere ale examenului

 Și să descoperiți :

Tarife examene2022