Partenerii Aliantei Franceze Brasov

 Această pagină este dedicată partenerilor şi sponsorilor noştri care participă într-un fel sau altul la dezvoltarea acţiunilor culturale ale Alianței Franceze.

Parteneri


                    logo ambasadafrantei

 

Franţa are o politică externă activă, fiind unul dintre statele cu prezență și interese la nivel global. Este stat membru fondator al UE și NATO, al ONU (membru permanent al Consiliului de Securitate), OSCE, OCDE, G7, G20 etc.

Este principalul contributor şi promotor al acţiunii Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF).

Agenţia consulară a Franţei la Braşov (împreună cu Alianţa franceză) are rolul de a consolida relaţiile existente între Franţa şi regiunea Braşovului şi de a dezvolta noi proiecte, în special în domeniul economic.

ifr

Institutul Francez din România (IFR) a fost creat în 01 ianuarie 2012, prin fuziunea centrelor culturale franceze de la Cluj, Iași, Timișoara, cu cel de la București; acesta este, pe teritoriul românesc, operatorul educativ, universitar,științific, cultural și audiovizual al Ministerului de Afaceri Externe și Europeene (MAEE) și al Ambasadei Franței în România.

Biblioteca Județeană "George Bariţiu" este un partener esențial al Alianței Franceze, deoarece aceasta ne găzduiește în incinta Casei Baiulescu. Ne permite, de asemenea, utilizarea Mansardei pentru diverse activități: spectacole, întâlniri, expoziții, etc.

Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural „Reduta” Brașov a fost înființat în anul 1958 și funcționează într-unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cultură din Brașov. Acesta găzduieste unele din evenimentele noastre.
Scoala6 logo

Şcoala generală nr. 6 "Iacob Mureşianu" este unul dintre partenerii nostri, cu care avem o colaborare fructuoasă încă de la începuturi și care ne pune la dispoziție sălile de clasă pentru desfășurarea cursurilor de limba franceză de la AF.

Centrul cultural german

 

Centrul Cultural German este un partener cultural privilegiat, cu care organizăm de ani și ani diverse evenimente.

Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania din Braşov este atât un spaţiu de întâlnire între comunitate şi arta contemporană, cât şi un program de evenimente şi proiecte conceput pentru a promova expresia artistică şi ideile diferitelor culturi care compun lumea în care trăim.

ARPF a fost fondată în 1990 și este un membru al Federației Internaționale a Profesorilor de limbă franceză din 1991. ARPF reunește profesori de liceu, profesori universitari și cercetători.

Colegiul Național "Unirea" este unul dintre cele 3 licee bilingve din Brașov care, în anul 2004, a primit titlului de „Școală Europeană”.                        

 

Colegiul Național "Andrei Șaguna" este unul dintre cele 3 licee bilingve din Brașov. Începând cu 1999 profesori şi elevii participă la Proiecte europene, promovând astfel, cu succes şi convingere, în lume, imaginea învăţământului romanesc, a comunităţii locale, prin spiritul european de care au dat dovadă pretutindeni.

Colegiul Național "Dr. I. Meșotă" este unul dintre cele 3 licee bilingve din Brașov care se situează la un nivel ridicat de activitate școlară, fiind în măsură să aplice marile cerințe ale reformei Învățământului.

Colegiul Național "Radu Negru" este cel mai vechi liceu din Țara Făgărașului. Colegiul și-a păstrat renumele nu numai prin ținuta academică a profesorilor, dar și prin performanțele elevilor.

Colegiul Național "Doamna Stanca" se numară printre cele mai vechi instituții de învățământ din orașul Fagaras și din zonă. Începând cu anul 1996, Colegiul Național "Doamna Stanca" este instituție afiliată UNESCO.

 Sponsori


hutcinson

HUTCHINSON - producție de piese din cauciuc în Cristian

http://www.hutchinson.com/fr

total

TOTAL Lubricants România - productie de uleiuri speciale în Cristian

http://www.total.com.ro/

normandia

Normandia - un important furnizor de servicii în domeniul industriei

http://www.normandia.ro/

bit software

Bit Software - un important furnizor de soluții IT

http://www.bitsoftware.eu/ro/

Ceetrus

CEETRUS - una dintre cele mai importante companii comerciale imobiliare din Europa pentru centre comerciale.

https://www.ceetrus.ro/fr

coresi

Coresi Shopping Resort - cel mai mare proiect de regenerare urbană din România și primul centru de experiențe din Brașov.

https://www.coresibrasov.ro/

 Parteneri media

24 fun MAGIC Metropola Pretul zilei ZN LOGO PRINCIPAL RGB